De laatste trends op het gebied van heren sneakers

Ben je op zoek naar een leuk kerstcadeau voor je partner of broer? Een cadeau dat zowel leuk als nuttig is? Zoek niet verder, want ik heb het perfect cadeau voor je: een leuk paar sneakers! Want welke man is er nu niet gek op sneakers? Ik ben in ieder geval nog nooit een man tegengekomen in mijn leven die niet minstens één paar sneakers in zijn bezit had. Tja, eigenlijk ken ik alleen maar mannen die zelfs minstens 10 paar sneakers hebben. Wat wij vrouwen met kleding en schoenen in het algemeen hebben, dat hebben mannen dus met sneakers. Ze kunnen er geen genoeg hebben. Iedere kleur en iedere vorm willen ze hebben. En juist daarom zijn sneakers een perfect kerstcadeau voor de man. Laten we eens kijken naar een drietal trends op het gebied van heren sneakers

Trend 1: de chuncky sneaker

Zeggen de termen chuncky, dad of ugly je nog iets? Deze trend is dit jaar weer teruggekeerd en is een ware hype in modeland. De chuncky sneaker is een retro-schoen, geïnspireerd op sportschoenen die vaders in de jaren 90 in hun vrije tijd droegen. Dit betekent dus dikke zolen met een ruw profiel, comfortabel en een sportief design. En niet te vergeten: opvallende kleurencombinaties. De een houdt ervan, de ander wilt ze het liefste meteen verbranden. Maar als je partner of broer van robuust design en opvallende kleuren houdt, dan is de chuncky sneaker absoluut iets voor hem. De opvallende chuncky sneaker combineer je door de rest van je outfit rustig te houden. De sneaker is al statement genoeg. 

Trend 2: de classic sneaker

Een tweede trend die je dit jaar tegenkomt, zijn de classics. Een heel ander soort schoen dan de opvallende chuncky sneaker dus. Onder de term classics verstaan we een heleboel soort schoenen. Naast sneakers kunnen dit ook classic loafers zijn voor een chique look. Maar op het gebied van sneakers kun je hierbij bijvoorbeeld denken aan een paar Adidas sneakers. Die kennen we allemaal wel, de klassieke witte sneaker met drie zwarte strepen. Met een classic sneaker kun je nooit de fout in gaan. Iedere man zou minstens één paar classics in zijn bezit moeten hebben. Je weet dus altijd dat je goed zit met een paar classic sneakers als cadeau.

Trend 3: de tricolore sneakers

Tot slot is er de tricolore sneaker. Deze sneaker is eigenlijk ontstaan als reactie op alle stress die we met z’n allen ervaren in ons dagelijks leven. We leiden een hectisch leven en werkstress is dan ook beroepsziekte nummer één in Nederland. Dit alles heeft zo zijn invloed op een heleboel zaken, waaronder ook de modewereld. De mode is dit seizoen erg uitgesproken en kleurrijk als ontsnapping aan onze werkelijkheid. Zoals de naam al doet vermoeden, kenmerkt de tricolore sneaker zich door het gebruik van maar liefst drie verschillende kleuren. More is more, alles mag en niks moet is de boodschap. Van deze kleurrijke schoenen wordt iedereen spontaan vrolijk! Een leuker kerstcadeau is er niet, toch?

Geef een reactie