sparkular huren

Een vuurwerk fontein is een must-have voor elk feest

Iedere dag is er wel iets te vieren en wordt er een feest georganiseerd. Over het algemeen worden feesten steeds specialer en uitgebreider georganiseerd. Er wordt steeds meer en steeds vaker gebruik gemaakt van verschillende soorten special effects. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten special effects. Een aantal voorbeelden zijn licht effecten, geluid effecten, wind effecten, rook effecten, sneeuw effecten, vuur effecten en noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het toepassen op het feest dat je organiseert. Veel van deze dingen hoef je overigens niet aan te schaffen, maar kun je vrij eenvoudig huren voor een of meerdere dagen. Een perfecte uitkomst dus als je zelf een uitgebreid feest wil organiseren. In dit blog zal ik dieper ingaan op de verschillende vuur effecten met de sparkular in het bijzonder. 

Wat is een sparkular eigenlijk?

Voordat ik ervoor koos om een sparkular te huren, wist ik eerst ook niet wat het precies inhield. Een sparkular is eigenlijk met andere woorden een soort vuurwerk fontein. Het is een vuurwerk machine dat sterretjes produceert. De sparkular beschikt over veel voordelen. Het grootste voordeel is dat het niet werkt op brandbare middelen, maar juist op een speciaal soort poeder. Het effect van de sparkular is niet brandbaar en zelfs ook niet warm. Je kunt je dus nooit verwonden aan het apparaat. Verder komt er ook geen geluid, rook of geur vrij. Daardoor kun je het apparaat ook gebruiken voor indoor feesten. De sparkular kun je eenvoudig bedienen met een DMX controller. Met deze controller kun je onder andere de hoogte van de sterretjes instellen. Overigens heb je voor dit effect geen vergunning nodig, dus je hoeft bij de huur van dit apparaat nergens meer rekening mee te houden.

Andere soorten vuur effecten

De sparkular werkt als een van de weinigen niet met brandbare middelen. Veel andere vuur effecten werken juist wel op basis van een gas of vloeistof. Deze effecten kun je alleen gebruiken voor feesten in de open lucht. Bovendien heb je voor veel van zulke vuureffecten wel een vergunning nodig. Het meest bekende vuur effect is de vlammenwerper of de stage flame. Je hebt dat vast en zeker wel een keer gezien. Het is een groot apparaat dat voor een podium vlammen in de lucht spuwt. Dit apparaat wordt vaak voor grotere concerten en/of feesten gebruikt. De vlammenwerper is erg indrukwekkend en het zorgt voor een gave sfeer!

Geef een reactie