woensdag, mei 22, 2024

Dit VOER houdt je hersenen KRACHTig

HomeVrije tijd & vakantieFoto’s maken met mijn spiegelreflexcamera

Foto’s maken met mijn spiegelreflexcamera

Eindelijk mogen we weer op vakantie. Het heeft ondertussen wel erg lang geduurd. Natuurlijk kunnen we ons wel redelijk lang vermaken in ons eigen land. We gaan eens naar een nieuwe stad toe, we gaan wandelen in een natuurpark, of een dagje naar het strand. Maar is ons landje is er gewoon niet zo veel te doen. Als ik in Frankrijk zou wonen zou ik minder moeite hebben met de vakantie in eigen huis. Ik kan alsnog naar het strand, naar de prachtige wijnstreken, naar de Dordogne, of de lavendelvelden. Er zijn ook nog bergen, valleien, meren, noem het maar op. Als je in een klein landje woont zoals ik is er een stuk minder te doen en een stuk minder vakantiebestemmingen. Zelf maak ik graag foto’s van de natuur als ik op vakantie ben. Ik heb denk ik ondertussen mijn hele land gefotografeerd. Als ik weer op vakantie naar het buitenland ga trakteer ik mijzelf altijd op een nieuwe accessoire op mijn camera. Vorig jaar kon ik dus niks kopen. Maar dit jaar ga ik een spiegelreflexcamera kopen.

 

Wat is een spiegelreflexcamera?

Voor veel mensen is een camera gewoon een camera. Maar voor een hobby-fotograaf bestaat er wel degelijk verschil tussen verschillende soorten camera’s. Laat ik eerst eens uitleggen wat een spiegelreflexcamera is. In een spiegelreflexcamera wordt in de zoeker het beeld precies vastgelegd. Het maakt niet uit wat je op de beeldsensor plaatst. Dit komt door de spiegel in de spiegelreflexcamera. Met deze camera kun je in een heleboel verschillende omstandigheden foto’s maken, dit geeft je ontzettend veel vrijheid. Op vakantie weet je namelijk nooit wat je tegen gaat komen. Daarnaast is een spiegelreflexcamera een camera voor het leven. Ze zijn stevig, duurzaam, stabiel, en robuust. Dit maakt het de perfecte camera om mee te nemen op vakantie. Een spiegelreflexcamera helpt mij enorm met het in focus krijgen van het object in beeld.

 

Welke kies ik?

Binnen de spiegelreflexcamera-categorie kun je nog kiezen uit een heleboel verschillende modellen. Ik ben uiteindelijk voor een camera gegaan die bekend staat om zijn snelle focus, lichte gewicht, en sterke kwaliteit. Ook voor een beginnend fotograaf is een spiegelreflexcamera een hele goede camera. Door zijn snelle focus en stevigheid is hij perfect voor de fotograaf die soms een beetje slordig of klungelig met zijn camera om kan gaan. Dat maakt een spiegelreflexcamera ook perfect voor op vakantie. Je weet namelijk nooit wat je tegen gaat komen. Vooral als je een vakantie in het buitenland gaat doen.  

 

Populair

Mijn favorieten