Hoe ik mijn droombadkamer bouwde

Sinds ik op mijzelf ben gaan wonen toen ik achttien jaar was, heb ik al meerdere huisjes bewoond. Dit waren heerlijke huisjes, maar heel luxe was het vaak niet. Vooral de badkamers waren vaak een beetje oud en vervallen. Sindsdien heb ik altijd gedroomd van een huis met mijn droombadkamer. Afgelopen jaar kocht ik met mijn vriend ons eerste huisje en heb ik eindelijk mijn droombadkamer waar kunnen maken. In deze blog lees je hoe ik dit deed. 

Begin met de basis

Ons huis kregen wij echt helemaal kaal opgeleverd. Ik vond dit alleen maar een voordeel, want zo konden we helemaal van het begin beginnen. Ook bij de badkamer moesten we dus beginnen bij de basis: De vloeren en muren. Wij gingen naar een soort showroom voor badkamers om hier onze materialen uit te kiezen. Ik schrok gewoon helemaal van hoeveel keuze er was. Na lang twijfelen zijn wij gegaan voor grote, zwarte tegels, zowel op de vloer als op de muren. Alleen voor de achterwand van de badkamer zijn we gegaan voor een stenen muur met reliëf erin. Dit geeft een unieke look zonder dat het te overheersend is. 

Kies het sanitair 

De volgende stap van het inrichten van een badkamer is om het sanitair uit te kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld wastafels, een douche en eventueel een badkuip nodig. Omdat wij geen standaard Ikea look wilde waarin alles van dezelfde meubellijn is, kochten wij ons sanitair bij verschillende zaken. Zo hebben wij een douchecabine van douche-concurrent.be en onze wastafels van een lokale zaak in ons dorp. Een toilet kopen deden we weer bij de Ikea. Wij kochten uiteraard wel items die bij elkaar pasten qua stijl en kleur. 

Decoratie

Tot slot moet de badkamer natuurlijk opgevuld worden met decoratie. Een badkamer met alleen sanitair is namelijk maar saai. Misschien zal je denken: Hoe kun je een badkamer nou decoreren? Bij decoratie kun je bijvoorbeeld denken aan kleurrijke handdoeken of badmatten. Dit soort kleine dingen kunnen een ruimte al heel snel opvrolijken. Ook is het leuk om in je badkamer wat mooie plantjes te zetten voor dat echte spa-gevoel. Ik kocht ook een paar heerlijke geurkaarsen en wierook stokjes waarvan de geur mij doet denken aan vakantie. Uiteraard zette ik natuurlijk ook allerlei heerlijke verzorgingsproducten op de plankjes. Tot slot hing ik boven de badkuip een abstract schilderij met mooie en rustgevende kleuren. Zo was mijn droombadkamer helemaal compleet!

Geef een reactie