woensdag, mei 22, 2024

Dit VOER houdt je hersenen KRACHTig

HomeWonenInterieurtrends herfst/winter 2022

Interieurtrends herfst/winter 2022

De herfst is in het land en de winter schuilt om het hoekje. Dat is voor jou misschien dé reden om je interieur te veranderen. De mode verandert voortdurend en dat niet geldt niet alleen voor fashion, maar ook voor interieur. Doe je graag je eigen ding of vind je het leuker om de interieurtrends nauwgezet te volgen? In dit artikel lees je alles over de interieurtrends voor de herfst en winter van 2022.

Natuurlijke materialen

Dit najaar willen we de natuur naar binnen halen. Dat doen we in de eerste plaats door natuurlijke materialen te gebruiken. Hierbij denk je vooral aan hout en toegegeven, hout doet het goed in élk interieur. Een houten vloer is niet alleen mooi, maar voelt ook warm aan. Het schept meteen een gezellige sfeer. Combineer daarop houten meubels en je interieur zal cosy zijn als nooit tevoren. Schrik dat het wat too much wordt? Combineer verschillende tinten hout met elkaar om er een mooi geheel van te maken.

Zachte, aardse kleuren

Past perfect in het thema natuur: zachte, aardse kleuren. Bruin, bijvoorbeeld, is een echte trendkleur maar ook (donker)groen, roest en beige passen mooi in je interieur. Je kan zelf kiezen hoe ver je gaat in het gebruik van deze kleuren. Zin in een grondige make-over? Dan kan je de hele woonkamer in het beige schilderen. Of kies voor één accentmuur in roestkleur, een echte eyecatcher. Houd je de invloed van deze kleuren liever wat beperkter, integreer ze dan in je decoratie. Roestkleurige kussens in de zetel, bijvoorbeeld, zijn toffe elementen die perfect passen bij het najaar.

Stoffen

Ook de keuze van stoffen is cruciaal voor een cosy interieur. Zachte tapijtjes op de vloer, bijvoorbeeld in de leeshoek, bieden warmte en werken geluiddempend. Linnen is dit najaar ook een populaire stof, denk maar aan linnen gordijnen. Mogen de overgordijnen voor jou toch iets warmer en dikker aanvoelen, kies dan voor gevoerde gordijnen in fluweel. Mooi, warm én deze gordijnen hebben een isolerende functie.

Verlichting

Nog zo’n belangrijk element in elk interieur: verlichting. Oké, verlichting moet je in de eerste plaats licht geven en lijkt dus vooral een functioneel gegeven, maar niks is minder waar. Verlichting mag opvallend zijn en een eyecatcher zijn in je interieur. Hoe je staande of tafellamp er ook uitziet, kies wel voor warm licht. Leuke musthave: een dimmer. Deze schakelaar regelt de lichtsterkte van je lamp waardoor je het ‘s avonds, als de rolgordijnen naar beneden zijn en je in de sofa geploft bent, extra gezellig kan maken.

Populair

Mijn favorieten