Oud huis, nieuw huis

Een vriend van me heeft vorig jaar een grote stap gemaakt. Hij is van een grote stad naar het platteland verhuisd. Zijn vriendin en hij zijn nu de trotse eigenaars van een mooie boerderij. Het zijn van die keuzes die je zelf ook aan het denken zet. Ben ik nog blij met mijn woning? Heb ik het inmiddels niet een beetje gehad met de stad? Wat zie ik eigenlijk voor me de komende 10 jaar? Waar zou ik willen wonen? Dus toen ik Menno en Laura zo zag glunderen, kon ik niet wachten totdat ik hun nieuwe huis met eigen ogen kon zien. Er zelf rondlopen is toch anders dan een foto bekijken. Je kan je dan beter voorstellen hoe je het zelf zou vinden om daar te wonen. Niet dat ik zelf ooit gedroomd heb van een boerderij, maar het is leuk jezelf even in de schoenen van iemand anders te plaatsen en je af te vragen of het nieuwe wensen oproept bij jezelf.

Bezoek

Ik was compleet verbaasd toen ik binnen rondliep. Is dit echt waar ze gaan wonen? Het is een oude boerderij. Waar mij dat een onwennig gevoel gaf, leek het bij Menno en Laura juist hun enthousiasme te ontvlammen. Wat natuurlijk uitmaakte, was dat ik de woning zag zonder inboedel. Alles was er al uitgehaald en we liepen rond in een compleet leeg pand. Ik kon me er moeilijk een voorstelling van maken hoe dit huis enigszins zou gaan lijken op hun eerdere woning. Maar toen ze vertelden wat ze ermee van plan waren, begon ik het stukje bij beetje voor me te zien. Ze zouden grote delen gaan renoveren. De charme van het oude pand zouden ze in stand houden, maar er van binnen een modern sausje aan geven. De indeling van de woonkamer zou heel anders worden met een open keuken. Ik zag al voor me waar de grote tafel zou komen te staan waar we menig keer aan gegeten hadden met onze vriendengroep. Uiteraard waren we allemaal gevraagd te komen helpen bij het renoveerproject.

Handen uit de mouwen

Aangezien er behoorlijk wat moest gebeuren, moesten we een bouwafval container huren. Uiteraard zouden we niet genoeg hebben aan een enkele, maar dat konden we gedurende het project aankijken. De container kon namelijk vier weken blijven staan en er kon makkelijk een nieuwe besteld worden. We hadden meerdere weekenddagen vrijgemaakt om Laura en Menno te helpen. Het was heel gezellig om met elkaar de handen uit de mouwen te steken en het stel te kunnen helpen bij het creëren van hun droomhuis. Zoals dat altijd gaat met bouwprojecten, heeft het uiteindelijk wel langer geduurd voordat alles helemaal af was. Vorige week hebben we daar voor het eerst met de hele vriendengroep gegeten. Het was ongelooflijk mooi geworden. Ik kan me goed voorstellen dat ze helemaal blij zijn met hun oude en toch nieuwe boerderij. Al blijf ik zelf voorlopig toch nog wel in de stad!

Geef een reactie