rondreis-Vietnam

Vietnam, een prachtige en bijzondere bestemming

Wil je binnenkort op reis naar Azië maar heb je de “standaard” landen zoals Thailand en Indonesië wel een beetje gezien? Waarom trakteer je jezelf dan niet op een rondreis door Vietnam? Vietnam is natuurlijk vooral bekend van de Vietnamese oorlog en de Vietnamese loempia’s van de markt maar Vietnam heeft zoveel meer te bieden dan dat. Dit land heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent en nog zoveel meer. We durven bijna met zekerheid te zeggen dat ook jij na een bezoekje aan Vietnam stapelverliefd zult zijn op dit land. Om te zorgen dat je het maximale uit je reis haalt mag je de onderstaande dingen zeker niet missen.

De chaotische maar o zo bruisende steden

Vietnam kent een aantal grote steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken waaronder Hoi An en Hanoi. Hanoi is de hoofdstad van het land en het is hier altijd, maar dan ook altijd druk. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat razen hier auto’s, taxi’s, scooters, brommers en andere weggebruikers voorbij. Het ene kruispunt nog drukker en chaotischer dan het andere maar toch lijkt ieder voertuig vlekkeloos zijn eindbestemming te halen. Naast het verkeer zijn ook zeker de gebouwen, de musea en cafés een bezienswaardigheid op zich. Het is misschien even wennen maar heb je, je eenmaal overgeven aan deze stad heb je de tijd van je leven.

Het overheerlijke eten

Ben jij ook een grote fan van de Vietnamese loempia’s van de wekelijkse markt? Goed nieuws! In Vietnam zijn ze minstens tien keer zo lekker. Het eten is Vietnam is echt verrukkelijk. Ieder gerecht dat je besteld is op een gezonde manier klaargemaakt met alleen maar de meest verse producten. In Vietnam wordt er bijna niet gewerkt met de frituurpan waardoor de maaltijden ook nog eens een stuk gezonder zijn. Welke ingrediënten er vooral in dit land worden gebruikt? Kip, garnalen, groentes en rijstpapier. De gerechten worden op smaak gebracht met authentieke kruiden van dit land.

De prachtige natuur

Je verwacht het misschien in eerste instantie niet maar Vietnam heeft een prachtige natuur. Prachtig is misschien nog zacht uitgedrukt. Een echte natuurliefhebber kan zich dagen in de natuur verliezen. Van noord naar zuid heeft het land een lengte van 1.650 kilometer. Dat is ongeveer net zo ver van Amsterdam tot aan Italië. Zodra je de drukke steden uitrijdt merk je al dat de natuur steeds groener begint te worden. Eenmaal in de verschillende gebergtes, valleien of National parken aangekomen kun je, je ogen uitkijken en genieten van het prachtige landschap dat Vietnam je te bieden heeft.

 

 

Geef een reactie