maandag, maart 4, 2024

Dit VOER houdt je hersenen KRACHTig

HomeWonenSlecht ter been? Laat een traplift installeren!

Slecht ter been? Laat een traplift installeren!

Een traplift biedt mensen die slecht ter been zijn een ideale uitkomst! Zo kunnen mensen bijvoorbeeld, ondanks hun ouderdomskwaal of handicap, toch nog zelfstandig blijven wonen in hun eigen vertrouwde huisje. Wel zo fijn! Twijfel jij nog over de aanschaf van een traplift, bijvoorbeeld vanwege het prijskaartje dat aan zo’n nieuwe traplift hangt? Dan is dit artikel over tweedehands trapliften perfect voor jou!

Wat is een (tweedehands) traplift?

Een traplift, oftewel huislift, is een handig hulpmiddel om de trap op of af te komen. Het hulpmiddel bestaat uit een stoel met railing die aan de trap zelf bevestigd is. Een tweedehands traplift heeft al één of meerdere vorige eigenaren gekend en geholpen. Maar dit doet niets af aan de kwaliteit van de traplift die in jouw huis komt te staan! De trapliften zijn namelijk zo gebouwd dat ze meerdere rondes mee kunnen gaan. Ze zijn vaak erg stevig en robuust en gaan niet zomaar kapot! Wel een fijn idee als je afhankelijk bent van dit hulpmiddel.

Met een tweedehands exemplaar ben je altijd goedkoper uit

Wat kost een traplift? De traplift prijs kan behoorlijk variëren. De totaalprijs kan uitlopen op een flink bedrag dat niet iedereen zomaar kan of wil betalen. Daarom is het ook een ideale optie dat je tegenwoordig bij veel bedrijven een traplift tijdelijk kunt huren. Bijvoorbeeld wanneer jij je benen gebroken hebt of wanneer er sprake is van een ander probleem dat zich oplost met de tijd. Een traplift huren doe je al vanaf 70 euro per maand. Het onderhoud en de service zijn bij dit bedrag inbegrepen. De kosten voor het installeren en op maat laten maken, worden bepaald na het plaatsen van je traplift. Hier kan door de experts van tevoren een inschatting van worden gemaakt, zodat jij weet waar je aan toe bent.

Welke traplift heb ik nodig?

Voor het vinden van de juiste tralplift, moet je rekening houden met meerdere aspecten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken welke vorm je trap heeft. Is de vorm van je trap recht of loopt deze juist in een bocht? Daarnaast is het belangrijk om te kijken of je de huislift aan de buiten- of binnenkant van de trap wilt plaatsen. Kies je voor de buitenkant? Dan ben je vaak voordeliger uit. De bocht is dan namelijk minder scherp en de hellingshoek minder stijl. Maar ook het plaatsen van de lift in de binnenbocht heeft weer positieve kanten. Zo hoeven er minder delen van de trap weggehaald te worden en behoud je de armsteun voor de rest van de mensen die de trap gebruiken.

Populair

Mijn favorieten