Verwen je paard met muesli

Muesli is een mooie en waardevolle aanvulling op de voeding van je paard. Het is een met zorg samengesteld product dat je aanbiedt naast het dagelijkse menu. Muesli ruikt lekker en paarden vinden muesli heerlijk, echt een verwennerij! Afhankelijk van het soort muesli dat je kiest zijn er speciale voedingsstoffen toegevoegd zoals vitaminen en mineralen, om je paard gezond en fit te houden Het is belangrijk dat de muesli met zorg wordt gekozen en gedoseerd.

Geen enkel paard is hetzelfde

Elk paard heeft specifieke behoeftes als het gaat om voedingsstoffen. Kies dus een passende muesli voor je paard of pony. Voor sportpaarden zijn er speciale sportmuesli’s met specifieke vitaminen, mineralen en sporenelementen die ze nodig hebben om te kunnen presteren. Paarden die de hele dag in de wei doorbrengen zijn meer gebaat bij een aangepaste samenstelling. Laten we het oudere paard niet vergeten. Veel senioren kampen met darm- en gebitsproblemen. Voor hen is een speciale mueslimix ontworpen. Daarnaast is er een zeer belangrijke voedingsstof voor het paard: suiker. Net als bij mensen is een teveel aan suiker niet goed, ook niet voor een paard. Je kunt muesli kiezen met diverse suikergehaltes. Dat varieert van een normaal tot een laag suikergehalte. Het geven van voer zonder suiker is geen goede optie. Een paard heeft suiker nodig om gezond te kunnen functioneren.

Structuur

Ik heb een echt muesli paard. Ze houdt van de structuur die anders is dan brokken, die een meer samengeperste vorm hebben. Zelf vind ik het fijn om muesli te geven omdat je echt ziet wát je geeft. Door de losse structuur van de muesli kun je de ingrediënten goed waarnemen. Dat voelt gewoon heel lekker, dat je je paard iets geeft wat gezond is en waarvan je weet dat ze ervan smullen. Wist je dat er ook muesli zonder haver bestaat? Of juist met toegevoegde vezels of kruiden? De kruidenmix is licht verteerbaar en heerlijk om als aanvulling of extraatje te geven. Is jouw paard snel gestrest? Probeer dan eens de variant met extra magnesium, dat werkt rustgevend.  Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je weten waar je muesli voor paarden kunt kopen? Surf dan naar paardenvoer.nl. Op de site is alles te lezen over het online kopen van paardenvoer en dus ook van muesli. Je kunt er ook terecht voor voer voor honden, pluimvee, schapen en geiten. Heb je vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen. Je bestelling is binnen twee werkdagen in huis.

 

Geef een reactie