maandag, maart 4, 2024

Dit VOER houdt je hersenen KRACHTig

HomeAnder krachtvoerWaarom blijft de koers van Ripple (XRP) zo stabiel?

Waarom blijft de koers van Ripple (XRP) zo stabiel?

Waar de meeste cryptocurrencies in 2021 een enorm succesvol jaar kenden, bleef Ripple (XRP) enigszins achter. Ook de coin van Ripple ging van $0,17 naar ruim $1,70. Normaal gesproken zou elke investeerder hiervoor tekenen. Echter, de voorspellingen omtrent de digitale munt zorgden voor veel hogere koersdoelen bij de meeste investeerders. Waar andere altcoins vanaf de bodem tot de top tientallen keren over de kop gingen en investeerders hoge rendementen zagen, bleef dit uit voor XRP. Wat hier ten grondslag aan ligt en wat hier de uitkomst van kan zijn, ontdek je in dit artikel!

Het conflict met de SEC

Door het conflict tussen Ripple en de SEC, de Amerikaanse toezichthouder op de effectenbeurzen, bleef de verwachte koersstijging enorm uit. De Ripple koers bleef lang op hetzelfde niveau hangen. Dit kwam door het conflict, waardoor veel investeerders onzeker werden over de coin. Ook Amerikaanse exchanges zoals Coinbase hielden XRP uit hun assortiment, waardoor minder investeerders de mogelijkheid hadden om de cryptomunt te kunnen kopen. Deze twee factoren zorgden ervoor, dat de Ripple koers vrij stabiel in prijs bleef.

Wat betekent de uitkomst van de zaak met de SEC?

De uitkomst van de zaak kan zowel positief als negatief uitpakken. Indien de zaak negatief uitpakt, ligt het voor de hand dat de coin nog verder in prijs zal zakken. Een negatieve uitspraak is slecht voor het bedrijf Ripple, dus ook nadelig voor de prijs van XRP. Echter, Ripple heeft zelf al aangegeven dat de coin ook verder kan zonder het bedrijf zelf. Desondanks zal er een hoop onzekerheid zijn, wanneer de SEC de zaak zal winnen.
Ook kan de zaak positief uitpakken. Wanneer Ripple als winnaar uit de kwestie komt, zullen investeerders positief over de coin worden. Hierdoor ligt het voor de hand dat de coin meer gekocht zal worden. Daarnaast zullen de exchanges die XRP uit hun assortiment hebben gehaald, de coin weer aan hun assortiment toevoegen. Dit zorgt ervoor dat er aan de vraag van investeerders, die nu niet in XRP kunnen investeren, wel weer voldaan kan worden. Een positieve uitkomst van de zaak, positieve investeerders en een toegankelijk aanbod via alle exchanges, zijn drie factoren die kunnen zorgen voor een enorme prijsstijging.

Waar kan ik Ripple (XRP) kopen?

Op dit moment is het in Europa gewoon mogelijk om bij Europese exchanges XRP te kopen. Onder deze crypto platformen zijn ook Nederlandse aanbieders. Zo is het mogelijk om via SATOS XRP te kopen. Voor mensen buiten Amerika is deze kwestie een voordeel, indien Ripple de zaak wint. Wij kunnen immers XRP kopen, voordat een mogelijke prijsstijging ervoor zorgt dat Ripple naar de maan gaat.

Populair

Mijn favorieten